Yin Yoga Workshop

Regelmatig organiseert Studio Pilates in Dalfsen een Yin Yoga XL Workshop. Yin Yoga is een vorm van Yoga waarbij houdingen 3 tot 5 minuten worden aangehouden. Door langer in een pose te blijven krijgt je lichaam de mogelijkheid om optimaal te ontspannen en in die ontspanning op zoek te gaan naar het zelfherstellende vermogen van je lichaam. Spierspanning wordt losgelaten en er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel, wat er voor zorgt dat er levenskracht vrij komt. Daarnaast voert het zenuwstelsel afvalstoffen af, worden meridianen opgeschoond en hebben de houdingen een rustgevend effect op lichaam en geest.

 

In deze twee uur durende workshop zullen alle lichaamsonderdelen aan bod komen en biedt het een goede gelegenheid om in een rustige en vertrouwde setting kennis te nemen van de voordelen die yoga kan hebben op je vitaliteit en mentale balans.

De workshop zal gegeven worden door Yoga docente Lennie Siesling.

De eerstvolgende workshop wordt gehouden zaterdag 13 oktober 11- 13.00 uur. Dit is een YIN XL, een drie uur durende workshop.
Vergoeding bedraagt Euro 20,00 p.p. Aanmelden kan via de email: info@pilatesdalfsen.nl

Geen ervaring nodig! Matten, bolsters en meditatiekussens zijn aanwezig in de studio. Wees welkom!

 

Power Yoga
Power Yoga is helemaal hip! Sinds ongeveer de jaren ’30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien en het groeit nog steeds

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga.

Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga.
 

Voor wie is Power Yoga het meest geschikt?
Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke deel.

Power Yoga richt zich vooral op het combineren van verschillende oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de docent gemixt en toegepast in de les.
 

Waar ligt de kracht van Power Yoga?
Door de mix van oefeningen binnen de Power Yoga, zijn alle Yogi bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren van de Yogi telkens op een andere manier gebruikt worden.

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Waar heeft dit mee te maken?   
Spieren hebben een soort “spiergeheugen”. Wanneer je de spieren belast, onthouden de spieren als het ware de bewegingen die je gemaakt hebt en passen zich hier langzaam op aan.

Bij Power Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

Het resultaat? Fitte, sterkere en lenigere spieren!
 

Lestijd: Maandag 19.30 uur